Jankverhalen

Tofik Dibi wil weer terug de kast in want het is jullie schuld

Het gebeurt ons allemaal wel eens, dat we een kast uitkomen en dat dan in het volle licht opeens blijkt dat je een dikke reet hebt of een puistje. Dan moet je gewoon even iemand de schuld geven.

Dobberhomo
Voor Tofik Dibi viel dat komen uit de kast best tegen. In de kast ging dat allemaal nog wel hoewel hij al een dagje ouder is. Vaak bleek hij buiten de kast opeens homo te zijn en kwamen ook zijn familie en medegelovigen daar onbedoeld achter. In de moskee ging iedereen vanaf dat moment achter hem staan en begonnen elkaar te verdringen als hij op het matje lag. Ik sta altijd voor iedereen open, zei Tofik, maar dit werd te druk allemaal en tenslotte ben ik geen Duits wijf op het Centraal Station van Keulen. Toch heb ik blauwe plekken, bloedneuzen, bloedlippen en zuigplekken altijd goed weten te camoufleren.

Giraffenkast
Vanaf aanstaande maandag gaat Tofik weer de kast in en heeft iedereen op zijn Twitter verzocht om aanduidingen of woorden te verwijderen die hem aan deze misstap kunnen linken. Hij wil ook weer terug als Lijsttrekker van GroenLinks. Op termijn wil ie wel weer uit de kast komen, maar dan als giraf  en, voor ik ’t vergeet, het is allemaal jullie schuld, zegt #diebiediebiediebiediebie jullie vol in de snuit om daarmee weer vriendjes te worden met zijn vriendjes zodat ie niet van de flat af hoef.