Geen categorie

Tuig gaat weer links liggen

Kom, stelletje ongetemde uitvreters, opzouten hier, sprak ik het langharige graaituig vermanend toe, want iemand moest het doen. Opflikkeren hier en voorlopig niet meer terugkomen, vervolgde ik ferm. Het tuig keek mij met een blik vol haat en bijpassend blikkerende tanden aan.
Nog nooit was er iemand geweest die zo direct hun gedrag had afgekeurd of er meer dan één woord aan vuil had gemaakt. Wat ze ook flikten, altijd werden ze door de gemeenschap maar weer geknuffeld want ze wisten niet beter en ze konden ook best zielig kijken.
Ik zag ze aarzelen of ze mij wel of niet met vreselijke scheldwoorden te lijf zouden gaan. Godwins zweefden door de lucht en verdrongen zich om gebruikt te worden. Ondanks hun wat aarzelende houding werd er toch een keus gemaakt want hoorde ik er daar al een keffen: kampbeul, vieze fascist?
Rark Mutte, piepte een andere, dus die volgde het nieuws niet echt of had zoals bij dat soort gromvolk gebruikelijk is ook nergens benul van. Maar zo te zien maakte hij toch een herinneringsfoto met zijn geheugen en tekende een snorretje op mijn bovenlip. Mogelijk zagen ze mij ook luidkeels met de geheven rechterarm schuin omhoog staan te brallen. Maar toch, het zijn een stelletje laffe honden want toen ik ze voorging naar buiten hadden ze mij met gemak in de rug kunnen aanvallen. Ze zijn in een groep best wel gevaarlijk.
Kijk, stelletje Lente-achtigen met je afgezaagde poten, bromde ik, hier buiten heb je een heel veld om elkaar aan den reedt te zitten ruiken benevens doelloos achter elkaar aan te rennen en niet gelijk enen wervelwind te Japan of anders wel te Afrika met bijpassend gironummer en eeuwenoude foto van kind met vlieg op de neus de gordijnen tot vreselijke hoogten alsmede de netwerkkabels door uw geren en gedoe uit de muur te rukken en hierdoor onderwijl mijn laptop door de lucht te laten vliegen.
Maar goed sprak ik streng, want dat doe je bij dat linke blaffende tuig, hier heb je een koekje. En ze zochten hun plek maar weer op, links van mij naast de hangmat.
(Breinbrouwsels past wegens vakantie van Het Volk even op de Regering)

Nog meer tuig: Opvreet tuig       Kruipend tuig        Zwart tuig 

Een gedachte over “Tuig gaat weer links liggen

Reacties zijn gesloten.