Volksmennerij

U zat te zeiken en daar komen we even over praten

Van die lui met dat vingertje in Den Haag moeten de wijkagenten voortaan komen kijken als er iemand aan het zeiken is, op het internet. Ze bellen dan bij de betrokken burger aan om een praatje te maken. Om de wijkstekker er in te steken.

Dag meneer Brouwsels, ik ben de wijkagent en ik moet van mijn baas bij jou even aanbellen of het allemaal wel goed met je gaat met dat geschuimbek op het internet en dat we zo niet met elkaar omgaan, metzunnalluh. Ja, dat laatste moet ik erbij zeggen vanwegen het solidariteitssamenlevingsbeginsel. En nu ik er toch ben kan ik gelijk wel even luisteren naar je geluidshinder waar je al 4 jaar lang elke maand een verzoek tot handhaving voor aan de gemeente stuurt.

Nee, geintje ik wil het wel even met je hebben over de klacht van je buurman die we gisteren ontvingen. Elke keer als die brave man die CD afspeelt met de oproep tot het gebed loop jij er een beetje doorheen te galmen met je Money for Nothing van de Dire Straits. Nee, die oproep moet hard anders hoort die man het niet. Moet van zijn geloof. Nee, niet 10 keer per dag en nacht, het is maar 5 keer of zo dus nu niet overdrijven.

Ja, midden in de nacht is het in het Midden-Oosten gewoon overdag en daar moet hij rekening mee houden. Als jij dat nu ook eens ging doen werd het hier in de buurt stukken rustiger. Nee, dat is gewoon hun volksmuziek, dus daar moet je niet over zeuren. Jij draait ook wel eens iets van Fransje Bauer hoor ik van de recherche en dan die muziek van Geer en Goor die jij draait, daar hoor je jouw buurman ook nog niet over.

Ja, dat zijn homo’s. Klaagt je buurman daarover? Dat kan, dat ie dat niet weet maar ik ga zo toch naar ‘m toe dus hij zal wel niet blij zijn. Ja, daar klaagt hij ook over want het is wel jouw vriendin met dat rokje met die onderkant op bovenkant gleuf. Dus dan weet je ’t Brouwsels en doe je deur op slot want niet iedereen klopt netjes aan.