Sprookjes

Varkens zijn onze broeders

Onderzoekers van de Universiteit van Pasada in Old Mexico (V.S.) hebben ontdekt dat varkens familie zijn van de mens. En wel héél naaste familieleden want mogelijk zijn het gemodificeerde nakomelingen van de Neanderthalers die door onze voorouders, de Cro-Magnon, gedomesticeerd werden om als voedsel te dienen tijdens de hongercrises gedurende de ijstijden in het Laat-Pleistoceen. Dit verklaart ook het raadsel waarom de Neanderthalers 30.000 jaar geleden plotseling van het toneel verdwenen.

Door het wijd verbreide kannibalisme van die tijd en de opkomst van de intensieve veehouderij werd van de nood een deugd gemaakt door deze te combineren. De Cro-Magnon moorden de Neanderthalers niet meer uit maar gingen ze voortaan als bronnen van voedsel houden. Door de duizenden jaren van opsluiting in kleine kotten en het eenzijdige afval als voer werden de ledematen steeds kleiner en werden ze steeds vetter. Hierdoor werd ook de lichaamstemperatuur steeds hoger en om die af te voeren ontwikkelden ze zeer grote oren. Om reden van hun oorsprong werd het eten van varkensvlees door grote groepen mensen als onrein gezien en derhalve verboden.

Door tegenstanders van deze vorm van ethisch verval werd deze boodschap duizenden jaren lang van de ene naar de volgende generatie doorgegeven en tenslotte in de Heilige Boeken beschreven. Maar de geschiedenis zal zich herhalen omdat de mens een dom organisme is zonder collectief geheugen. Het wachten is nu op de volgende hongerpandemie, die ons zeker door overbevolking en imploderende economieën te wachten staat, om er achter te komen wie de volgende Neanderthalers zullen zijn.

Een gedachte over “Varkens zijn onze broeders

  • de Neanderthalers is geen familie van de homosapien(mens. En er is geen uiteindelijke conslusie waar aan de neanderhaler is aan dood gegaan. de Cro-Magnon behoord echter wel tot de familie homosapien.

Reacties zijn gesloten.