Jankverhalen

Veilig ben je pas in een land waar je geld krijgt

Vreemd dat mensen, die in hun eigen land vervolgd worden of moeten vluchten voor de oorlog, pas 20.000 kilometer verderop veilig zouden zijn. En dat terwijl er vluchtelingenkampen op een steenworp afstand zijn gebouwd waar de hulpverleners elkaar verdringen.

Reisgeld
Ook is het moeilijk te begrijpen hoe ze als gewoon mens, in een land waar ze gemiddeld 1 dollar per dag verdienden de voor de reis benodigde 20.000 dollar spaarden. Dat reisgeld is nodig om de smokkelaars te betalen plus wat kosten onderweg. En daarbij hadden ze ook vaak nog een nog groter bedrag in de kontzak zitten, zoals ze in Denemarken merkten toen de arme vluchtelingen werden gefouilleerd om te kijken of ze iets bij konden dragen aan hun sprookjesvakantie.

Vakantie
En de klapper is wel dat ze gewoon naar dat levensgevaarlijke land van hun op vakantie gaan zo gauw de verblijfsvergunning of het Nederlandse paspoort er is. En die verblijfsvergunning is heel simpel te krijgen want je krijgt vanzelf te horen welke groep er voorrang krijgt. Kun je elke dag gewoon op het internet of in de krant lezen wie er nu weer wordt voorgetrokken.

Asielvondeling
Het beste kun je je verkleden als christelijke Syriƫr die homo heeft met een rolstoel en een diploma oogchirurgeren voor worteltrekkers. En aan de snikkende snakkers (m/v) vertellen dat je eigenlijk ook vondeling was en in de weeshuizen werd afgeranseld en verkracht. En dat wordt dan allemaal geloofd en gecontroleerd door de kleuters die wij hier de macht op een of andere manier hebben verleend om iedereen voor de gek te houden. Hebben die niks geleerd van de fantasieverhalen aan de Kindertelefoon?

Update: Kijk nu eens wat ik in de kroeg lees.

2 gedachten over “Veilig ben je pas in een land waar je geld krijgt

  • Breinbrouwsels

    Vluchtelingen doen gewoon wat ze door de zieligheidsindustrie wordt voorgekauwd. Op de communicatiemedia van de asielpropagandisten lees je dan ook de adviezen voor de wereldreizigers. Zoals ‘de balkanroute is afgesloten. Ja, dan neemt iedereen een kaartje voor een dobberreis natuurlijk. Of: homo’s krijgen voorrang bij de toelating. Nou ja, je zit bij aankomst even de controleurs aan den reedt en je bent binnen. Omgebouwden met vervangen geslachtsdeel zijn nu de volgenden die voorgetrokken gaan worden.

  • Breinbrouwsels

    Prachtig, staat er goed op.

Reacties zijn gesloten.