Geen categorie

Verstandig zeurend kankervolk


Niet alleen de Nederlander staat wereldwijd bekend om zijn zanikkwaliteiten, ook de Egyptenaar, de Turk en zelf de Franserik kan er wat van. Er lijkt echter een groot verschil te zijn tussen het gekanker van Turken, Egyptenaren en Fransen aan de ene kant en het oeverloze gezeik van Nederlanders aan de andere. De Nederlander kankert verstandig.

Want als Fransen, Turken, Egyptenaren en nog een paar duizend andere volken drie keer ‘housop’ hebben gezegd gaan ze met de hele ploeg het plein op met hooivorken, guillotines en posters van Rutte de plaatselijke lamlul die ze weg willen hebben en steken die in de fik. De poster dus, (nog) niet de lamlul.  Politievrouwen gaan naakt op de foto met de remonstranten en ME-ers staan achter hun schild decent te tongzoenen met andersgeaarden. Duizenden vrouwen gaan nog even het plein op voor een beurt die soms tegenvalt. Het leger richt alvast wat atoombommen op de paleizen van de Zonnekoningen. Russische Televisie stuurt beelden de lucht in van brandende auto’s en jankende politici aan wiens graaibaan een einde dreigt te komen. De hele regering en andere kwakzalvers worden naar huis of naar Robbeneiland gestuurd en vervangen door eerlijke mensen. Een jaar later begint het hele feest opnieuw.
Maar niet in Nederland. Nederlanders weten als geen ander dat het allemaal geen ene zak helpt. Als je de ene graaiploeg hebt vervangen door de andere kun je na een half jaar wel weer opnieuw beginnen. Wij hebben dan ook duizenden jaren ervaring met dit gedoe en we weten door onze strijd tegen het water dat het geen ruk uitmaakt of je door de Waal of de Maas verzwolgen wordt. We kankeren dus maar verstandig, geheel vrijblijvend en uit pure wanhoop. Als er hier al eens iemand de straat opgaat om de Egyptenaar uit te hangen is het met een stuk karton waarop staat dat Morsi op moet rutten of dat ’t al 2013 is.