Gezondheid

Vieze Beestjes

Als er iemand schijt heeft aan de mensheid dan is het wel zo’n vies klein beestje dat zorgt voor de enorme winsten van de grootste industrie ter wereld. Zonder de vieze beestjes zou de hele wereldeconomie al heel lang geleden in elkaar zijn gestort. De vieze beestjes houden dus de zaak aan de praat.

Want ga maar na. Als er geen vieze beestjes zouden zijn dan zouden de apothekers hooguit een keer in de week een rolletje pleisters kunnen verkopen. En de dokters waren dan alleen nog maar goed voor het spalken van een gebroken arm. Ziekenhuizen, waar de meeste vieze beestjes wonen zou men om kunnen bouwen tot studenten- of bejaardenflats.

Maar er zijn zoveel vieze beestjes dat we er alles aan doen om ze te vernietigen met enge stoffen. We wassen onze handen zo vaak dat zelfs de leuke beestjes, die ons beschermen, ook het loodje leggen. En de vieze beestjes hebben daar nu lak aan gekregen. Ze hebben zich gewapend tegen alle gevaarlijke stoffen en sommige vinden het zelfs lekker en nemen er een bad in.

In een artikel van Grenswetenschappen wordt ingegaan op de wraak van de diertjes. Het help geen zier meer dat we oorlog voeren tegen die viezerikken.