Geen categorie

Vieze oom

Gelijkstemmende vriendinnen van oom Piet tijdens de rust
De hele tent was er stil van. Oom Piet, die doorgaans nog wel op begrip kon rekenen als hij op feestjes achter de nichtjes aanzat of weer eens een vet verhaal vertelde met veel kut er in, had een bekentenis gedaan. Handen werden voor de zuinige mondjes geslagen, tantes keken elkaar fronsend aan en de mannen begonnen over voetbal.
Iemand zei dat het best nog redelijk weer was voor de tijd van het jaar en een ander vroeg of de jarige al een leuke dag had gehad want het is toch niet echt als je vandaag je verjaardag viert terwijl je pas morgen..Is dat niet Esther Gullit daar aan de overkant, vroeg een neef voor wie de spanning teveel werd en in alles wat blond was een Esther zag.
Wil er nog iemand koffie, vroeg de jarige die zoals het hoort de hele tijd heen en weer aan het rennen was geweest maar nu bevroren door de bekentenis van oom Piet tegen een deurpost aan hing. Heeft er iemand een sigaar voor mij, vroeg een nicht die nog nooit gerookt had en hongerig naar oom Piet keek. Velen kuchten of waren luidruchtig hun keel aan het schrapen terwijl ze onder de tafel keken waar de hond met de staart tussen de benen was heengegaan.
Ja, herhaalde oom Piet, en de arme meute rilde van afschuw, ja, ik stem op Geert.