Geen categorie

Voedselbankkapitalisten

Klaar voor de voedselbank
Je verwacht het niet dat er honderden auto’s bij de voedselbank fout geparkeerd staan en dus een prent krijgen van 80 Euro. Voor dat bedrag kun je 2 flinke karren boodschappen bij de Aldi of zo scoren. Wat je wel verwacht is dat de klantjes van de voedselbank arme mensen zijn die geselecteerd op armoede door de gemeente met een pasje en op de fiets of met een gejat winkelwagentje hun aalmoes komen ophalen en dan dankbaar met de pet in de hand buigend en knielend het pand verlaten.
Dus nu blijkt de armoede die Nederland teistert en waarover door menig politicus nogal flink gejankt werd alleen op het papier van de kleurendiepdrukfolders te bestaan die over ons heen worden gestrooid omdat ze toch door de belastingbetaler betaald worden en de poen op moet want anders krijg je geen verse en voor je het weet krijg je die drie ton per jaar met 2 ton per jaar pensioenkosten niet meer of moet je die gouden Mercedes inleveren. OK, dat van die Mercedes was van iemand anders maar het ging over dezelfde handel.
De voedselbankindustrie is er bij gebrek aan arme mensen voor de kapitalisten die poen genoeg hebben om de auto zorgeloos tegen de kant van de weg aan te flikkeren en schijt te hebben aan zo’n bekeuring want we hebben toch poen zat en als ze ‘m wegslepen kopen we gewoon een nieuwe. Ze worden als figuranten ingezet ten behoeve van de politiek met als beloning gratis voer en komen in de statistieken voor als de armsten der armen met een hollandse vlieg op de neus.
Een papieren werkelijkheid die door iedereen die er maar profijt van kan hebben wordt gebruikt om stemmen te winnen en de tegenstanders onderuit te schoffelen. Een hoop geleuter en gemiep over gefundenes Fressen. Terwijl de werkelijke problemen van oudjes in een ontzorgingstehuis die in een pamper in de stront liggen niet worden opgelost. Om maar eens een echt schrijnend voorbeeld te geven.

Een gedachte over “Voedselbankkapitalisten

Reacties zijn gesloten.