Volksmennerij

Voorbips wordt het nieuwe kut

De woorden kut en poessie worden niet meer gebruikt als het aan de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid WRR en het Centraal Bureau voor de Statistiek CBS ligt.

Taalnormalisatie
WRR en CBS zetten hiermee een nieuwe norm voor de overheid, staat in de Volkskrant.  Daar ging het echter over de woorden allochtoon en autochtoon die 30 jaar geleden als vervanging voor Buitenlander en Wij werden geadviseerd door dezelfde taal- en cultuurkundigen. Die woorden moeten trouwens niet vervangen worden omdat ze Voorbips zijn maar om de continuiteit in de statistieken te waarborgen. Kort gezegt: om hun baantje te behouden. Zelfs als dat door fascistische dwangverpleging van de burger moet met Gijzulten en Magnieten waaronder Vagina met deetee.

Taalharnas
De begrippen allochtoon en autochtoon zouden niet precies meer aansluiten bij de realiteit van alledag en veels te stigmatiserend zijn. Zo wordt een allochtoon onder de autochtonen gestatistiekt als ie na een dobberpartijtje en wat gejank van Welkomstmeisjes (m/v/gemodificeerd) een verblijfsvergunning gemaurood kreeg. Dat schept verwarring en is niet duidelijk genoeg. En dat klopt want ik hoor echt nooit iemand ’t over een Vagina-allochtoon hebben maar wel over een kutbuitenlander. En als er iemand zegt dat iets Vagina is heb je de grootste kans dat ie elke maand geld krijgt van het CBS of de WRR om de burger in een taalharnas te hijsen.

Immigratie Idioom
We gaan nu dus nog harder dan 30 jaar geleden ons best doen om onze taal te veranderen in een meervoudig immigratie-idioom. Zo zullen de woorden kanker en druiplul ook vervangen worden door Het Ziektetje en Friemelverkoudheid. Op termijn gaat de Voorbips er trouwens ook aan en wordt dan een Muisje. En omdat we iets preciezer moeten zijn in het bewoorden van iets, zou ik Nederlander gaan veranderen in Medelever Die Lang Geleden Uit Afrika Kwam (kort: Langgelejer) en buitenlander als Medelever Die Daarnet Uit Afrika Kwam (kort: Kortgelejer).

Taalnazi’s
Zelfs de 2e Kamer buigt zich als volleerde taalnazi’s over de woorden autochtoon en allochtoon en hebben nergens anders meer tijd voor. Het Oekraïne Referendum moet daarom ook maar wachten en was er niet nog iets met een vliegtuig dat door Europa werd neergehaald? Want Oekraïne mag je ook al niet meer zeggen en net als Nederland of Vaderland heet dat straks gewoon Europa.

3 gedachten over “Voorbips wordt het nieuwe kut

 • Breinbrouwsels

  Op de Twitter legde iemand een relatie met de vroegere boekverbrandingen. Ze zijn knettergek geworden en dat komt alleen omdat ze daar bij het CBS en andere Wachtkamers geen flikker te doen hebben en toch poen beuren.

 • Man / vrouw – mensen met afwijkende geslachten.
  Crimineel – eigendom verwarde persoon.
  Inbreker – verdwaalde bewoner.

 • Bij GeenStijl staan nog wel een paar suggesties.

  Personen met een autochtone beperking.
  Mensen met mogelijkheden.
  Personen met een autochtone uitdaging.
  Anderskokenden.

Reacties zijn gesloten.