Normen en Waarden

Vrees voor vroomuitval

Een bekende heilige in betere tijden

Het CDA en de CU zijn, hoewel ze hun hele leven verlangen naar hun tenhemelopneming – en dat kan mij niet snel genoeg gaan – als de dood voor de vroomuitval die hand over hand in de samenleving het ding van de dag is. Steeds meer katholieken en christenen, hoe ook genaamd, bekeren zich tot ‘ja, maar niet praktiserend, alleen soms met de Kerstmis en bij begrafenissen, maar we doen er niks meer aan’.

Wanhopigen richten partijen voor dieren op of zetten op zondagmorgen hun voet tussen je deur. Maar toch helpt het allemaal geen zier. Mensen die voorheen met hemelse blikken rondkeken blikkeren nu met hun tanden en plempen min of meer onvriendelijke woorden op diverse ontlastingstations op het internet neer.
Gebeurt dit omdat er uit de schijn van heiligheid steeds meer de kop en die jurk van de baas van Dartvader zichtbaar wordt. Die schijnlevende met zijn bruinbrokkelige tanden en die lijkkleurige vellerigheid waar alle geuren van dood, hel en verdorvenheid uit opstijgen. En dat mensen dan wakker schrikken. Ja, dan trek je alle stekkers die je kunt vinden er wel uit.