Dierenleed

Vreselijk, en dat je dan je opoe buiten de deur hebt gezet…

Afbeelding van Blanka Šejdová via Pixabay

Na het lezen van het visionaire blog van Gerwen Roding bleef ik met nogal wat gewetensvragen zitten. Zoals over het gebruik van vliegenmeppers.

Visionair van Gerwen Roding

Iedereen is onsterfelijk
Uit de fundamentele stellingen van de kwantummechanica leren we dat niets in het universum kan worden vernietigd. Alles blijft en kan hooguit in een andere gedaante gekopieerd worden terwijl het oorspronkelijke ook blijft bestaan. Een Wet van behoud van energie kenden we al en nu is er ook nog een Wet van behoud van Informatie. Niets en niemand kan ontsnappen en verdwijnen.

Virussen niet uit te sluiten
Terwijl ik dit las bedacht ik dat dus je voorouders er ook nog zijn en dan niet de meest recente maar gewoon allemaal. En al onze voorouders zijn dan mogelijk gedeeltelijk gekopieerd in andere wezens, dat kunnen kinderen uit hun eigen bloedlijn zijn maar ook in andere. En wat te denken van dieren of planten. Virussen zijn ook niet uit te sluiten.

Roepen naar een vlieg
Het zou dus zo maar kunnen dat wespen, muggen en vliegen eigenlijk delen van je voorouders zijn die jou herkent hebben als familie en je dus eventjes willen knuffelen terwijl jij als een gek met een vliegenmepper staat te zwaaien. Vandaar dat ik vanmiddag, toen ik een vlieg met behulp van een glas en een servetje voorzichtig naar buiten bracht, en daar vrij liet, een schuldig gevoel kreeg en zachtjes lokkend begon te roepen ‘kom maar vlieg, kom maar, ’t wordt te koud voor je’.