Jankverhalen

Vrienden en vijanden op Ekudos


Soms moet je werkelijk op je tenen lopen want voordat je ’t weet heb je belangrijk lijkende vijanden op die zogenaamde sociale site. Op Ekudos opereert een heuse Gedankenpolizei, die mag bepalen hoe jij denken moet. Voordat je ’t weet krijg je een ban of wordt je uit een vriendennetwerk gestoten. En dat is in de afgelopen maanden veelvuldig gebeurd.
De meeste reaguurders zijn uit zichzelf maar onzichtbaar geworden, ze reageren niet meer. Ja, ze plaatsen dan nog wel eens een artikeltje maar kennelijk niet meer van harte. Anderen zijn van de site verdreven door echte Volksgerichten, spectakelrechtspraak dus. Een mooi voorbeeld van het gebruik van de operetterechtbank was de terechtstelling van @Bruut.

Je wordt tot de bekende melaatsengroep verklaart en je mag dan ophoepelen. Even een iets andere mening hebben dan door die toegewijde leden van de Gedankengestapo wordt toestaan en je bent het aanvalsdoel van de week. Ze grazen dag en nacht de site af op zoek naar uitingen die hun een doorn in het oog zijn. En ze vinden altijd wel wat zodat de kans dat je tot hun persoonlijke staatsvijand van hun eigen Reich wordt verklaart erg groot is. Alles wat linksig is of bij voorkeur erg communistisch getint, is heel erg goed, u mag blijven. Echter meningen of zelfs foto’s die een beetje naar rechts rieken worden onmiddellijk als Staatsgevaarlijk gezien en meedogenloos aangevallen. Levensgevaarlijk voor je voortbestaan op de site is het om iets positiefs of zelfs gewoon neutraal over Wilders te ventileren. Dat werkt als een rode lap, en dan wordt je alhelemaal meedogenloos gestraft.

Ze willen je vriendje niet meer zijn. Ze geven je geen enkel kudo meer voor je artikeltjes. Je wordt door de hele Einsatzgruppe aangevallen op de inhoud van de door jou geplaatste artikelen, al ben je de schrijver niet. Daarbij wordt altijd gebruik gemaakt van de eerder door mij gelinkdumpte Handleiding voor Wildershaters. Het vreemde is wel dat deze communistische gedachtenpolitie uit een handvol personen bestaat die al jarenlang de site gijzelen. Mogelijk maken ze deel uit van het management en dat zou dan verklaren waarom het een unieke socialistische site geworden is waar iedereen fluisterend of liever nog onzichtbaar rondwaart.

7 gedachten over “Vrienden en vijanden op Ekudos

 • Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 • Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 • Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 • Prima artikel. Ik had het niet beter kunnen verwoorden.
  Maar dat krijg je denk ik toch met het vriendjessysteem op een site waar nieuws en meningen worden geventileerd.
  Vrienden hebben op Hyves is iets anders is dan vrienden hebben op een nieuwssite. Vrienden hebben op een nieuwssite suggereert al dat je beter niet tegen de mening van diegene die veel vrienden en een grote bek heeft in kunt gaan, en dat blijkt ook zo te zijn. Zodra je een mening geeft die tegen de “leiding” indruist, of ben je als vreemde iets te bijdehand dan komen met name de lafaards en de leeghoofden niet gehinderd door enig schaamtegevoel en wetend dat ze bij de “vriendjes” horen met flauwe grappen, commando’s en uitdagende en pesterige, inhoudloze opmerkingen omdat ze zich beschermd voelen door hun beter gebekte en intelligentere vriendjes. Maar dat niet alleen; aan de zijlijn staan nog meer malloten die maar wat graag naar buiten komen om mee te trappen.

  Het gebeurt op school, het gebeurt op straat en het is ook gebeurde in de tweede wereldoorlog. Mensen willen geaccepteerd worden en willen iets mogen dragen om te laten zien dat ze erbij horen.

 • HEE!
  Dit is zelfs al vorig jaar geschreven!
  De geschiedenis herhaalt zich dus inderdaad (zie Misdefinitie en ondergetekende Moswolkje)
  DE BAN VAN EKUDOSS!

 • De website Misdefinitie overkwam hetzelfde. Tientallen vrienden, honderden kudo's ontvangen, 100 artikelen gepost, duizenden antwoorden gegeven om dan opeens, met name door toedoen van de internettrollen volare en robvandam, verbannen te worden. Ekudos verdient geen bezoekers.

 • Anoniem

  Op Ekudos is men juist altijd heel erg redelijk, op knuffelen af zelfs voor heel erg verwerpelijke praktijken, al zegt doodzwijgen soms nóg meer.
  Zoek op Ekudos eens op Benno of pedo en doe datzelfde ook eens bij Nujij.

Reacties zijn gesloten.