Geen categorieJankverhalen

Vriendendienstanalyse Triljardairsbelasting

Bamie en Buffie overleggen over fiscale verliescompensatie

Wij zijn daar ook heel erg goed in, in vriendendiensten verlenen of krijgen. We waren het alweer vergeten maar ik denk nu even aan die mevrouw in Schiedam of zo’n dorp maar dan met haar zoon. Of dat groene meisje met die vage cultuurondernemende kennis die voor een vriendendienst best wel even door hem geneukt wou worden. De lijst is zo erg lang dat ik bang ben dat dit huidige sodomie en gonorrhoe ook met zoutpilaren gezuiverd zal worden tenzij we één rechtschapen mens kunnen aanwijzen.

En toen las ik een bericht over een Rechtschapene en dus zou de dreigende zoutpilarenzuivering niet doorgezet worden. Ja, inderdaad, Warren Buffet, de man waar het buffet, met die drank en dat bestek naar vernoemd is. Die heeft als vriendendienst aangeboden dat hij en dan ook maar alle overige triljardairs hogere belasting willen betalen. Zo maar, zonder dreiging met duimschroeven of brandstapels. Gewoon uit vrije wil en dat in de westerse beschaving en hij komt niet in de Pompekliniek terecht in zo’n dwangjurk.
En toen las ik dat Warren een vermogen heeft verloren met speculeren en beleggen ondanks zijn bewering dat hij overal verstand van heeft. Buffet is een grote lul, schreef men hier ergens, waar ze er verstand van moeten hebben.
Nu weet ik niks van de Amerikaanse belastingen af maar iets herinnerde mij eraan dat, als je weinig betaald je ook je verliezen niet kunt compenseren. Misschien kun je verliezen het verleden in of met winsten in de toekomst compenseren maar dat kan begrensd zijn. Warren wil een hoger tarief waardoor hij alle verliezen van dit jaar kan compenseren en dus per saldo geen fluit betaald of zelfs terugkrijgt. Hoezo grote lul?
Breinbrouwsels was graag fiscalist geworden en werd dus vriendendienstanalist.