Geen categorieJankverhalen

Vrijheid van Uitzitting

Goedemorgen meneer A. u spreekt met Flipse van het Justitieel Uitzitburo. We hebben een leuke eenpersoonscel voor u gevonden in Turnhout en die kunt u volgende week al betrekken. Lijkt u dat wat?

Turnhout, dat ligt toch in België?

Ja, dat is België en dat is lekker dichtbij voor uw familie en uw vrienden, dus we dachten…

Hou es even. Je denkt toch niet dat ik naar België ga, daar hebben ze allemaal van die rare toiletten!

Nee, daar niet, dat hebben we al opgelost, de toiletten zijn allemaal vervangen door mooie splinternieuwe Nederlandse potten.

Nou, dat kan allemaal wel zo zijn maar die lui praten daar zo raar, daar heb ik helemaal geen zin in, om daar de hele dag naar dat taaltje te luisteren.

Jammer, meneer A. u weet dat we er alles aan doen om u een plezierige uitzitperiode te bezorgen, dus we kijken even verder. En als we iets geschikts hebben gevonden bel ik u wel weer even. Maar het is erg druk momenteel dus het kan nog wel een paar jaartjes duren. En als u pech hebt is uw uitzitgarantie straks verlopen en komt u helemaal niet meer voor een uitzitverblijf op staatskosten in aanmerking.

Weet je wat, schrap mij maar helemaal van jullie lijst. Ik heb hier helemaal geen zin meer in.

Komt in orde meneer A. wij zullen u van de lijst van ten uitvoer te leggen uitzitberechtigden schrappen. U weet dat u nu in aanmerking komt voor schadevergoeding en dat u zich hiervoor dient te melden bij de Stichting Uitzitleed?

Ja, dat weet ik. Bedankt en tot de volgende keer.

Tot de volgende keer meneer A.

Een gedachte over “Vrijheid van Uitzitting

Reacties zijn gesloten.