Jankverhalen

Vroeger was ik ruimtevaarder

Studente sociale academie na het roken van een daklozenkrantmagnaat
“Ik had het grootste bouwbedrijf van Europa met meer dan 40.000 man personeel en een Testarossa”, zei de oude man die wat moeilijk te verstaan was door de grote open plekken in zijn gebit waar vroeger zijn gouden kiezen en tanden met een diamanten piercing hadden gezeten. Hij schudde zijn betraande hoofd, krabde uit gewoonte nog even in zijn kruis, daar waar vroeger die 35 centimeter had gehangen en vervolgde  “en in mijn vrije tijd was ik ook voorzitter van het IMF dus ik stemde altijd rechts waardoor ik in ieder hotel ter wereld door kamermeisjes van verkrachting werd beschuldigd”.

“Ik stond bij de Appie met de daklozenkrant en werd elk uur wel door een studente van de sociale academie uitgenodigd voor een behoeftigenexperiment met zoals gebruikelijk in die kringen de behoeftige bovenop”, zei de vroegere krantenmagnaat en groene appeltjesmagneet, dus vervolgde hij “dat was dus neuken bij de konijnen af met af en toe een demonstratie dus ik stemde natuurlijk links”.
“Nou, ik was Minister van Staat en had 271 commissariaten en werd eeuwigdurend op feestjes gepijpt door alles wat een zuignap had. Wij hadden tijdens onze studententijd al een briefje uit de hoge hoed gehaald waarop de naam stond van de Partij waar we lid van moesten worden, waarna we elkander eeuwig trouw bezwoeren”, zei een vroeger zeer bekende integere uit de vroegere Politieke Broederschap en hij vervolgde “al mijn vrienden hebben een huis in Ghana gekregen van hun kiezers dus stemden wij altijd op onszelf, hoe we ook stemden in het belang van Volk…..
“Ik was vroeger de dichter van jullie vaderland”, zei de cliniclown, “kom jullie moeten gereinigd worden, de fluit gaat, dus dwangbuizen uit want de brandslangen staan klaar”.