Sprookjes

Was ik maar een krantenboer


Als ik in de oude vermolmde media mijn brood moest verdienen dan zou ik allereerst die bloggers proberen te rippen. Je weet wel. die lieden die op zolderkamertjes mijn dure en soms ook door de Minister voor Hoeden gesubsidieerde artikelen maar een beetje zitten te knippen en te plakken, en gratis zomaar aan iedereen laten lezen.

Ik zou voorspellen, net als die andere rijke krantenmagnaat, dat de tijd van gratis internetnieuws voorbij is. Dat ze moeten betalen voor al onze prachtige artikelen, die we zelf gratis krijgen van voorlichters. Maar dat terzijde. Ik zou net doen alsof deze waarschuwing bedoeld was voor de lezers. Alleen maar om de aandacht af te leiden. Want als lezers moeten betalen voor internetnieuws dat ze op elk blog gratis kunnen lezen, blijft er geen lezer meer over. En dan kun je als oud en vermolmd mediabedrijf helemaal inpakken.

En dan zou ook mijn carrière als krantenboer naar de knoppen zijn. Ik zou de bloggers in de waan laten dat zij niet het uiteindelijke doel van deze actie zullen zijn. Gaat u maar rustig slapen. En ik zou dan, als ze lekker in slaap zouden zijn gesust, genadeloos toeslaan. Ik zou ze een vette rekening sturen voor al hun gepik, van onze teksten en foto’s. Ik zou dan een nog grotere boot kunnen kopen met bijpassende vriendinnen. Stelletje luie, plakkerige zolderkamertjesfiguren. Oh, was ik maar een krantenboer.