Sprookjes

Was ik maar een zweefteef


Als ik een zweefteef was dan zou ik volle zalen trekken, met in elk geval een professionele geluidsinstallatie. Ik zou een hemelse jurk aan hebben of een broekachtig pakje, eventueel met van die leuke glitters. En met mijn armen ten hemelen gespreid zou ik de Grote Gebieder aanroepen om al deze arme mensen te genezen door lediging van hun noden. En dan zouden miljoenen gelovigen bij mijn aanblik, stiekem biddend in hun kruis, trachten in de hemel te geraken.

Ik zou een hemelse blik hebben en bij televisie-opnamen met gezwollen stem spreken. Ik zou in mijn CV zetten dat ik hoer was geweest en een op wonderbaarlijke wijze genezen huidziekte had gehad en al lang van India was genezen. Ik zou een passende filmnaam aannemen, zoals Nimphania of Kankeria, al naar gelang de doelgroep. Of gewoon mijn eigen naam houden want dat kan nog meer vertrouwen wekken. Al mijn bewegingen zouden door het ziekenfonds betaald worden.

Ik zou een Kerkachtige constructie bedenken vanwege het ontwijken van de mensen van de belastingdienst. Ik zou een Hummer als geschenk krijgen van een wanhopige doch dankbare gelovige. Ik zou een boek schrijven en bij alle leuke televisieleuteraars van de publieke omroep worden uitgenodigd voor gratis reclame omdat de zendtijd toch al door de belastingslaven betaald is. Ik zou alles beter weten en de wereld zou mij aangapen. O, was ik maar een zweefteef.