Geen categorie

Wat kosten nu die vakantiegangers

Ja, dat waren we nog vergeten. Wel een heleboel gedoe en begrip voor vragen aan de Minister over de kosten van immigratie maar weer geen enkele vraag over die vakantiegangers. Nee, niet over die mensen die in de zomer op de camping in Nunspeet zitten of daar liggen weg te spoelen. Nee, die gaan naar die camping om maar een gevoel van vakantie te krijgen. En omdat Mallorca wegens de kredietcrisis nu even onbetaalbaar is. En om maar alvast te oefenen voor de heel erg lang durende vakantie die werkloosheid wordt genoemd en met rasse schreden nadert.

Nee, we hebben het over een groep vakantiegangers die met de hele familie op vakantie gaan naar dat vreselijke land waar ze ooit wegens levensgevaar, en zeker niet wegens economische belangen, vandaan zijn gevlucht. Liefdevol zijn ze hier opgenomen, voorzien van een volledig ingericht huisje en bijpassende uitkering en heel soms werken ze ook nog of kneuteren ze wat bij in de politiek. Vakantiegangers dus die hier naar binnen werden geholpen door de Zieligheidsindustrie, ondersteund door demonstraties en hongerstakingen.

Nou is het politiek niet erg correct om dit soort vragen te stellen. Dus doe ik dat dan ook maar niet. Dat laat ik graag over aan die mensen die er voor door hebben geleerd en dus weten wat politiek correct betekent. Die zo goed en zo veel vragen kunnen stellen aan de Minister dat ze allemaal geen tijd meer hebben voor regeren, vooruitzien of volksvertegenwoordigen. Dus volksverlakkers – wie de schoen past -, doe je naam eens een keertje geen eer aan en vraag dit nou eens. Of mag dat niet van de Partij?

En laat je dan niet zoals hier het bos in sturen omdat je vraag wel heel erg politiek correct gesteld was. Vraag nou maar eens stevig door. Wie, wat, waar, wanneer en hoeveel heeft dat allemaal gekost en door wie is dat betaald. En natuurlijk wie, wat, waar, wanneer werden er maatregelen genomen zoals het afnemen van de vluchtelingenstatus of verblijfsvergunning.