Wachtkamerlectuur

Weckflessen in 50 Tinten

Niet met je handen aan de weckflessen zitten, gilde mijn moeder die met de hele meidengroep aan het steriliseren was.

Nylons
Ontelbare weckflesringen, die ook gebruikt werden om de nylons op te houden hingen aan de waslijn te drogen. Het was in de tijd dat vrouwen er niet aan moesten denken om als vagina verkleed in een optocht te lopen. Zelfs niet tijdens de carnaval want wat moest de buurt er wel niet van denken. Dat je een soort lopende kudt op pootjes was of zo. Nee, dat zat er in die tijd niet in.

Vaginaresse
Van mijn generatie was er trouwens niemand die er eentje in levende lijve had gezien. Zelfs de vrouwen niet die er toch de eigenaresse van waren keken er niet naar om. En als ze al een keertje stiekem keken was het met de ogen dicht, vanwege dat ze zedig waren en van onbesproken gedrag want anders kregen ze nooit een keer een nette man en moesten ze tot in lengte van dagen voor hun aftakelende ouders zorgen en thee zetten op zondagmiddag voor de wél getrouwde zussen die met leuke mannen en kinderen op bezoek kwamen.

Klaasklopper
Ja, het was in die tijd niet makkelijk om vrouw te zijn. En zelfs al was je niet zo’n echte, zo eentje van voor de mannen maar meer van voor de meisjes of was je liever een jongetje geweest met een enorme kloppende klaas dan liet je dat niet aan de omgeving merken. Want voor je het wist zat je in een gesticht bij de nonnen en kreeg je daar voor later schaarlessen voor een rol in 50 Tinten Grijs.