Geen categorie

Weg met de bejaardenveiling

Aanvoer goederen voor de veiling
Ik ben er zwaar op tegen dat je nu voor het willen verzorgen en vertroetelen van een bejaarde naar de veiling moet. Een beetje tegen elkaar opbieden door het blufferig opsteken van het kaartje met je veilingnummer er op. Zodat iedereen kan zien dat jij wel een paar centen voor een bejaarde over hebt. En al die lui zonder veilingkaartje stinkjaloers omdat zij geen geld voor een bejaarde hebben. De wereld is verdeeld.

Vroeger was het allemaal veel eenvoudiger. Als je toen een bejaarde had willen verzorgen was er volop keus. Ze lagen als het ware voor het oprapen. En je kreeg er ook geld voor van de regering want die wou er vanaf. Een ouwe buurvrouw, mevrouw van der Hoeven, kreeg 3000 euro per maand en kwam daar nog tekort aan. Maar ze ging dan ook iedere dag met haar bejaarde naar Holiday on Ice.

Als je geen zin meer had om met je bejaarde naar de opera te moeten gaf je de hele zwik gewoon terug. De overheid sloeg dan de bejaarde ergens in zo’n gebouw op waar ook die schilderijen van de heitje voor een karweitjekunstenaars werden vergeten. Dat waren nog eens tijden. Als je tegenwoordig op de veiling eindelijk een bejaarde op de kop hebt kunnen tikken moet je onderweg naar huis nog oppassen voor roof ook.

Geveilde bejaarden wachtend voor de condoomverhuur

NAGEKOMEN BERICHT:

Wordt opnieuw ter (bij)veiling aangeboden