Jankverhalen

Wie doet het licht uit?

Het is afgelopen met die mooie feestverlichtingen waar Nederland altijd zo trots op is geweest. Eindelijk hadden we iets om trots op te zijn en nu is dat ook alweer van de baan. Het wordt steeds maar donkerder en somberder in Nederland. Terwijl we eigenlijk altijd een vrolijk landje van Sinterklaasvieringen, Kruisjesdragen en Carnaval waren.

Niets helpt meer en we zullen er aan moeten wennen dat binnenkort het landje waar we eens zo gezellig met zijn allen woonden leeg zal worden opgeleverd. Iedereen met een beetje verstand en met een paar stuivers in de knip is al bezig om spoorslags met medeneming van alle bezittingen en bedrijven deze modderpoel te verlaten. Wat overblijft zal voorlopig bestaan uit wanhopige staatsafhankelijken met als enige bezit een dood vogeltje in de zak.

Over een paar maanden hebben we dus alleen nog bewoners over die afhankelijk zijn van de aalmoezen die ze van de staat krijgen toegeworpen en van de voedselbanken. Dat zullen trouwens dan ook de enige banken zijn die ons land dan telt. Maar als het beroven van de rijken afgelopen is omdat ze zijn verdwenen zal het voor de brodeloze staat ook afgelopen zijn om aalmoezen te verstrekken. Want staatsafhankelijken betalen alleen maar belasting op papier. De staat geeft en de staat neemt. Cijfertjes rondpompen heet dat voor economisch geinteresseerden.

De hierdoor optredende armoede en gedreven door de honger zal voor alle nog overblijvende bewoners van de EUSSR reden zijn om in grote getalen als een nieuwe grote volksverhuizing naar de voedselpotten van het rijke China en India te verkassen. Hopelijk zijn die lui daar nog niet vergeten dat wij ze ook wel eens hebben geholpen.

Een nieuwe stroom asielzoekers is dan ontstaan maar dan de andere kant op. Europa zal veranderen in een mooi natuurgebied, er zal absoluut geen CO2 meer te meten zijn en hier endaar tref je misschien nog een paar kleine linkse stammen aan, in afwachting van de komst van nieuwe verworpenen. Licht uit!

2 gedachten over “Wie doet het licht uit?

  • Ooh China is onze opium nog lang niet vergeten hoor, reken daar maar op 😉

  • Klinkt veel belovend. Europa een groot natuurgebied en vrijwel verstoken van mensen.
    Ik blijf!

Reacties zijn gesloten.