Wie is God

God, zei ik, is Hij die door de ogen van alles wat leeft naar Zichzelf kijkt. Met een overmoedige glimlacht over mijn brouwsel keek ik haar aan. Ze zou smachtend in mijn armen vallen, misschien wel tot 6 keer toe. O my God. De pleuris brak uit.

Denk jij, godverredomme, dat jij Jezus bent met dat altijd maar die kutkerels de baas te laten spelen of voor God, godverredomme, vloekte ze. Want ze was feministe plus ze deed aan anti-zwartepietendingen, dus dan moet God een meisje zijn.

Ze stelde de vraag in een verliefde bui. Verliefd op de natuur om haar heen terwijl ze loom het water buiten de boot om haar hand liet spoelen. Wie is God, had ze gevraagd, wie is dat denk jij? Ze zwom naar de wal en ik heb haar nooit meer gezien.

1 reactie

  1. Had feminisme nou maar echt met het vrouwelijke te maken, dan kregen ze er niet zo'n droge poes van.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.