NieuwsWindmalerij

Windstroomkleurmeter

Windmolenrij
Photo by Tommy Ferraz from StockSnap

In de meterkast zit nu een stroomkleurkiezer van de Nuon ingebouwd. De monteur legde uit dat je voor gewone grijze stroom niks hoeft te doen maar voor elke andere kleur een code in moet toetsen. Die code krijg je bij je stroomabbonnement maar je moet natuurlijk eerst wel met je DiGicode inloggen.

Filestroom
Zo is het nu mogelijk om Groene Stroom te gaan gebruiken die door Groenlabel van Alfabel geleverd wordt of Roze Stroom die geleverd wordt door Tuttebel. Deden ze al veel langer maar er waren mensen die het wat ongewoon vonden dat de groene en de grijze stroom door dezelfde kabel aangeleverd werd. Door slimme leidingen is dat probleem nu opgelost. Bij de internetkabels is het bijvoorbeeld mogelijk dat er gelijktijdig meerdere internetverbindingen zijn met heel verschillende leveranciers. Dat kan omdat de internetinfo als pakketjes wordt verstuurd en alle pakketjes netjes in de file op elkaar wachten. Zo ongeveer is dat nu ook met de stroom geregeld. Een soort filestroom dus.

Flikkerlicht
Er zullen ook nauwelijks merkbare verschillen in stroomsterkte zijn waardoor vroeger de lampen gingen flikkeren. Door een ingebouwde gelijkrichter wordt de gekleurde stroom mooi gelijkgericht waardoor er geen spanningsverschillen meer zullen zijn. Wat echt opzienbarend is zie je pas als je van de ene stroomkleur op de andere overschakeld. Terwijl er bij het gebruik van Groene Stroom een groenig licht uit je lampen en de televisie komt wordt dit prachtig rose als je overgaat naar Roze Stroom. Binnenkort wordt het mogelijk om je eigen kleur samen te stellen door abbonnementen met behulp van een app te combineren. O ja, en als je echt iets bijzonders wilt komt er binnenkort een Windmolen Stroom op de markt die voor een frisse bries in je woning zorgt en het gezellige geluid van rommelende donders en fluitende vleermuizen op de achtergrond. Nee, die kun je niet uitschakelen.