Woekerkip

Zo heb je een stuk kip in de braadpan liggen en zo heb je een plas water met inhoud. Wat eerst een mals stukje kip leek ziet er nu uit alsof iemand eroverheen gesnotterd heeft. Een laag wittige smurrie komt tevoorschijn aan de kant die nog gebakken moet worden. Nou ja bakken, het lijkt meer op het koken van een stuk piepschuim. En het heeft ook ongeveer die smaak als je het eet zonder kilo’s zout, peper, sambal, kruiden en noem maar op. Drinken die kippen allemaal te veel water of zijn het kippen die volgelopen zijn met water en dus verzopen zijn?

Nee hoor, het waren oorspronkelijk gortdroge kippen maar om meer gewicht te krijgen en dus een hogere prijs spuit je er simpelweg water in met wat andere meuk anders loopt dat water er weer net zo uit. En wat is dat dan voor water? Uit de sloot, daar in Verweggistan maar ook in Europa, waar ze kipvriendelijk gefokt worden, vervolgens op een leeftijd van 40 dagen geslacht, bewatert en ingevroren? Ja, je twijffelt wel eens als vleeseter maar ja, het is goed voor het milieu.

Die witte lekkernij die achterblijft bij het uitdrijven van 30% of meer water blijkt door de meeste overheden te zijn toegestaan om de consument te plezieren. Dan krijg je voor dezelfde prijs gewoon veel minder kip en je betaald een vermogen voor het ingespoten water. Het schijnt wel op de verpakking te moeten staan maar wie kijkt daar nou op. En als je toch zou kijken zie je woorden die doen denken aan ‘kip’ zoals ‘kipfilet met toegevoegd water’, ‘kipproduct’ of ‘kippenvleesbereiding’. En verder is het toch door de overheid, die alles en iedereen controleert, vrijgegeven voor de handel!

Dat toegevoegde water wordt nog even gemengd met spul zoals varkenseiwit bij kipwatervlees en kipeiwitten bij varkenswatervlees. Waarom er bijvoorbeeld geen kipeiwit bij waterkipwater wordt gebruikt is een groot geheim. Voorts bestaat de smurrie waarmee vlees wordt opgepompt uit E-nummers. E-nummers zijn vriendelijk ogende codes die gebruikt worden om de consument gerust te stellen. E-450 klink gezonder dan afbijtmiddel.

Maar bedenk dat het geen kwaad kan maar juist goed voor je is omdat echte onafhankelijke wetenschappers uit de hele EU en omstreken er overheen zijn geweest en hun goedkeurend applaus hebben laten horen. De verhalen van doorgewinterde complotters, die daardoor vleesloos door het leven gaan, dat er ook gemalen doch biologisch gekweekte regenwormen in gestopt worden betwijfel ik.

Het vlees dat na het uitwringen van de kip overblijft schijnt heel gezond te zijn omdat er al een heleboel antibiotica in zit tegen chlamydia, gonorroe en urinewegontstekingen en het is goed tegen puistjes. Dus als je veel van dit soort vlees eet kun je het condoom rustig aan de wilgen hangen want de antibiotica die er in zit beschermd tegen de meeste Soa’s. Nou meen ik ergens gelezen te hebben dat het toedienen van antibioticatie niet zo erg meer mag, maar och, daar let toch niemand op.

En er zitten ook nog heel goeie groeihormonen in waardoor onze vleesetende kinderen steeds groter worden en de meisjes enorme tieten krijgen. Dat dan weer wel want het spaart ontelbare borstvergotingen uit. Deze geneeskrachtige kip met een paar glazen tonic of bitterlemon ingenomen, daar zit volgens de overleveringen kinine in, helpt ook tegen malaria. Als we nu nog even wat meer kip gaan eten hebben we al die zwijnenvloedgriepvaccinaties niet meer nodig en zijn we mooi van die paniek af.

Van tijd tot tijd, al naar gelang het gezeur van de consument, doet de overheid maar meestal een journalist weer een onderzoek. En dan blijkt dat de watervleesfabrikanten er luchtigjes mee doorgaan en terecht want overheidscontroleurs en watervleesfabrikanten zijn er tenslotte alleen maar voor onze gezondheid. Dat gezeur altijd over vlees, kip of water gebeurde jaren geleden al maar gelukkig wordt er nog maar mondjesmaat en steeds minder heftig geklaagd. Je kunt rustig ander vlees gaan eten want daar zitten gelukkig ook van die geneeskrachtige stoffen in zoals in die waterkip.

Maar de belangrijkste boodschap is wel dat er veel water in het spul zit en water drinken is heel gezond. De televisiereclame van ‘Drink Meer Water’ en ‘Kip Het Lekkerste Bakje Water’ of ‘Vleesgoed tegen de Griep’ wordt heel goed door de consument bekeken, want we drinken nu steeds meer water.

Gerelateerde opwekkers:
Melk de Witte Sloper                   Het Ultieme Levenselixer