Zelfs je vreten moet hier multiculti worden

Omdat Afrikaanse bosmensen dol zijn op wurmen en zandmensen gek op sprinkhanen gaat de Nederlandse Supermarkt ons ook van die meuk door de strot duwen.

Naast jouw lekkere biefstuk of de schouderkarbonade liggen er straks malse wriemelwurmen of knapperige sprinkhanen in de schappen te lonken. Iets verder op ligt je kropje sla en daar kijk je dan iets zorgvuldiger naar dan anders. Zo’n verdwaald slakje kunnen we er hier in Nederland nog wel bij hebben. Die spoelen we er af of vreten hem op als we wel eens in Frankrijk zijn geweest. Maar we voelen ons wat minder lekker als we net naar die schappen vol wriemelbeesten hebben staan walgen en dan een klein zwart pitje op de spinazie denken te zien.

Arme Jumbo, want die gaat er mee beginnen, terwijl wij dachten dat ze van de Hollandsche Stamppot en de zwarte Zwarte Pieten waren. Kruikgajes naast je spekreepjes, dus die kunnen de tent wel sluiten. Nou ja, ik ga straks toch eens even kijken of ze er echt wel zwarte Zwarte Pieten in de schappen hebben liggen. Anders kan ik net zo goed naar de Appie gaan want daar tref je hooguit een hollands slakje in de salade aan.

Maar misschien is het heel gewoon dat je straks als moederende huisvrouw op geheel multiculturerende wijze tegen je kind zegt: Trapadoelie, ga eens even een paar lekkere wurmen uit het trottoir plukken dan gaan we zo eten. Want kleine beestjes of zelfs de stront van beestjes eten is eigenlijk al heel gewoon.