Vroeger

Zieken droegen een doek voor hun mond om hun omgeving te beschermen

Ja, dat was vroeger, toen alles beter was en de mensen nog zelf konden denken en honderdduizenden jaren ervaring gebruikten om ziektes te ontwijken.

Neuspeuterexperts

Tegenwoordig is het de omgekeerde wereld en dragen alle gezonde mensen op aandringen van andere mensen – die 3 minuten ervaring zouden hebben op het gebied van neussnuiten en die wel tot 4 jaar op school hebben gezeten om voor het klimaat te kunnen spijbelen – een klein doekje voor de mond om zich tegen de zieken te beschermen.

neusdoek

Hoesttante

Als er vroeger een hoestende tante of buurvrouw, die op bezoek kwam, het grindpad op kwam lopen naar de achterdeur werd er door de aanwezigen snel door de ramen gegluurd om te controleren of ze wel een nussik voor de mond droeg. Een nussik is een grote driehoekige schouderdoek die ten tijde van het hoestwerk door de draagster voor de mond werd getrokken zodat eventueel opgehoeste druppels vol met coronavirussen niet door de buurt konden dwarrelen. Toen al hadden de mensen weet van hygiène, al kenden ze meerendeels dat woord niet. Tegenwoordig is dat omgekeerd.

Een gedachte over “Zieken droegen een doek voor hun mond om hun omgeving te beschermen

Reacties zijn gesloten.