Geen categorie

Zó kan Holland zijn

Op zeker moment krijg je er kijk op en hak je alle inwoners die alleen maar in beweging komen als je met de voerbak rammelt de kop af. Of je verzuipt ze. Je ziet maar wat je er mee doet maar zorg wel dat je er van af komt.

Ik heb ze dus allemaal gevangen genomen en aan de buurjongen gegeven die ze een paar dagen later al aan de kat heeft gevoerd. Verstandige buurjongen dus want hij heeft een licht te vertederen moeder die ze anders kapot had gevoerd. Of er een dompelaar bij had gezet zodat ze het ook ’s nachts lekker warm zouden hebben.

En dan die oma die ze dag en nacht verhaaltjes had zitten voorlezen. En verder waren ze toch al verpest door hun opvoeding. Het zijn echte communistische socialisten die als je ze één keer niet zelf hun vreten laat opscharrelen vinden dat jij weer aan de beurt bent om te tracteren.

Nee, geef mij maar dat volk dat gewoon schijt aan mij heeft. Een volk dat gewoon zelf de hap bij elkaar scharrelt en de zon in de zee kan zien schijnen. Een volk dat niet steeds zit te zeuren over hondestront en vuilniszakken of dat er weer niks op de TV is.

Breinbrouwsels heeft het Guppenvolk verbannen en is nu blij met een multisamenleving van vele soorten dwerggarnalen en bijpassende zoetwaterkreeftjes. Als beveiliger is één enkele kogeldwergvis of dwergkogelvis of viskogeldwerg voldoende met hier en daar een Helenaslakje voor het enge.