Politiek

Zolang je niet in eieren boort of zaagt zijn ze ongevaarlijk

Onze overheid heeft vuistregeltjes voor het omgaan met levensgevaarlijke stoffen. Zoals met asbest of eieren.

Waarschuwingslint
Als er bijvoorbeeld ergens asbest of eieren worden aangetroffen wordt er onmiddellijk een geel waarschuwingslint omheen gespannen. Vervolgens worden er steeksproefgewijs steekproeven in de buurt genomen en er wordt een persbericht uitgezonden. Daar staat dan altijd in dat, als je er maar niet in zaagt of boort, er niets aan de hand is en de volksgezondheid op geen enkele moment in gevaar is geweest of dat in de toekomst zal worden.

Hoogleraren
Daarna buitelen de hoogleraren over elkaar heen om op de TV of in de kranten te zeggen dat je rustig 10 miljoen eieren of 12 ton asbest kunt vreten omdat er ergens ter wereld lui waren die dat ook deden om zelfmoord te plegen. Gelukkig werden ze gered, konden een week later na intensieve levensverlengende behandelingen het ziekhuis verlaten en stierven 4 maanden later pas. Dat moeten de experts dan wel even opzoeken op de Google want wat die meuk echt met de mens doet, moeten ze bekennen, dat weten ze niet.

Eierbaron
Asbest moet in 2024 uit onze samenleving verbannen zijn, dus meer dan 60 jaar nadat er voor het eerst grote ophef ontstond over de langzame dood door dat spul. Eieren worden mogelijk pas in 2077 verboden, tenzij we een betrouwbare producent in de Oekraïne vinden die onschuldige eieren produceert. Doe Oekraïne eens gauw de EU in, ik mis m’n uitsmijtertje nu al.


Kippen in je tuintje houden voor de gezondere eieren en groente kweken kan natuurlijk ook.


 

4 gedachten over “Zolang je niet in eieren boort of zaagt zijn ze ongevaarlijk

 • Breinbrouwsels

  Er zit heel weinig voedsel in ons voer. Ik probeer genetisch gemodificeerde meuk uit mijn buurt te houden, was de appeltjes en tomaten onder de kraan, koop geen druiven waar ze de pit uit hebben gefokt en sta te vloeken bij al die lui die grabbelen in de kratten met sperciebonen en zie dan de echte dreiging, die van de vergiftiging door land- en tuinbouwgif gemakshalve over het hoofd. Net als iedereen, denk ik. Want wat moet je anders vreten? Ik zit nu aan de rijstwafels van 21 cent per pak. Als je dan al kapot vergiftigd wordt was ’t in ieder geval met goedkope meuk.

 • Het ergste is dat je geen keus hebt om het niet binnen te krijgen, en hoelang gebeurt dit al.

  Zit ik van het weekend zo’n grote groene watermeloen te eten, werkelijk geen pit in te vinden.
  Terwijl die dingen daar altijd helemaal vol mee zitten, daar moet dan toch flink mee geknoeid zijn om dat voor mekaar te krijgen.
  Normaal voedsel is volgens zelfs helemaal niet eens meer te koop.
  Werkelijk met elk voedsel zitten ze te klooien.

  Zit er inderdaad nog voedsel in ons voer?
  Ik betwijfel het sterk.
  Niemand weet meer wat je allemaal naar binnen werkt

 • Breinbrouwsels

  @Bert_G.

  Net een pak rijst gekocht omdat ik twijfelend door de supermarkt doolde en daar alleen maar door giftige groente, fruit, vlees en andere onherkenbaar verpakt meuk werd aangekeken. Zit die troep verdomme ook in me rijst.

 • Die troep zit zo’n beetje overal in.

  Want het gewraakte fipronil wordt ook gebruikt bij runderen, op ander slachtvee en zelfs op een 60-tal groenten en andere gewassen. Er wordt vooral buiten Europa mee gespoten dat het een lieve lust is.

Reacties zijn gesloten.