Zolang je niet in eieren boort of zaagt zijn ze ongevaarlijk

Onze overheid heeft vuistregeltjes voor het omgaan met levensgevaarlijke stoffen. Zoals met asbest of eieren.

Waarschuwingslint
Als er bijvoorbeeld ergens asbest of eieren worden aangetroffen wordt er onmiddellijk een geel waarschuwingslint omheen gespannen. Vervolgens worden er steeksproefgewijs steekproeven in de buurt genomen en er wordt een persbericht uitgezonden. Daar staat dan altijd in dat, als je er maar niet in zaagt of boort, er niets aan de hand is en de volksgezondheid op geen enkele moment in gevaar is geweest of dat in de toekomst zal worden.

Hoogleraren
Daarna buitelen de hoogleraren over elkaar heen om op de TV of in de kranten te zeggen dat je rustig 10 miljoen eieren of 12 ton asbest kunt vreten omdat er ergens ter wereld lui waren die dat ook deden om zelfmoord te plegen. Gelukkig werden ze gered, konden een week later na intensieve levensverlengende behandelingen het ziekhuis verlaten en stierven 4 maanden later pas. Dat moeten de experts dan wel even opzoeken op de Google want wat die meuk echt met de mens doet, moeten ze bekennen, dat weten ze niet.

Eierbaron
Asbest moet in 2024 uit onze samenleving verbannen zijn, dus meer dan 60 jaar nadat er voor het eerst grote ophef ontstond over de langzame dood door dat spul. Eieren worden mogelijk pas in 2077 verboden, tenzij we een betrouwbare producent in de Oekraïne vinden die onschuldige eieren produceert. Doe Oekraïne eens gauw de EU in, ik mis m’n uitsmijtertje nu al.


Kippen in je tuintje houden voor de gezondere eieren en groente kweken kan natuurlijk ook.