Geen categorie

Zonnepanelen van menselijk haar

Uw haren zijn geschikt om zonnepanelen te maken. Dus als u straks naar de kapper gaat krijgt u er nog geld bij. Want de kappers worden tevens producent van zonnepanelen die gemaakt worden van menselijk haar.
Dit is een uitvinding van de 18-jarige student Milan Karki uit Nepal.. Deze enorme prestatie werd gesponsord door zijn oom, die kapper is, en de haren om niet ter beschikking stelde.
Het totale bedrag dat de jonge onderzoeker nodig had om deze uitvinding uit te vinden was omgerekend 4 Euro, inclusief haar van zijn oom de kapper, wat electrokabel uit een gesloopte radio en kit natuurlijk. Hij heeft er 2 middagen tijdens het tafelvoetballen aan besteed.

Westerse experts op het gebied van ontwikkelen en uitvinden, subsidieslurpen, steekpenningen en omkoophoeren zullen nu wel snel een stukje laten plaatsen dat zoiets helemaal niet kan, en zeker voor die prijs niet. De verwachting zal zijn dat in het Westen een dergelijk project minstens 12 jaar duurt en er een subsidiebudget van minstens 840 miljard nodig zal zijn.

Het wachten is nu op de verbeterde versie van deze haarzonnepanelen, waarbij het haar gewoon op je hoofd, of waar dan ook, kan blijven zitten en je dus voor stroom alleen maar een stekker in je oor of zo hoeft te stoppen.