Geen categorieJankverhalen

Zorgverleners krijgen opleiding onderdanigheid

De eisen om als zorgverlener te slagen voor de nodige examens zijn dermate verhoogd dat zeker 90% van iedereen die werkzaam is in de Zorg zal zakken. Dit houdt in dat we op termijn met een enorme leegloop aan chirurgen, verplegend personeel en ambulancebroeders komen te zitten. Aan de vereiste vakkennis van de bevlogen zorgverleners zal het niet liggen.

Waar het wel aan schort is de theoretische kennis en praktische vaardigheid van onze Zorgers op het gebied van de ontwijkende conflictbeheersing. Ze krijgen dus een knuppelcursus onderdanigheid. Dit examenvak is onlangs ingevoerd omdat het te gek werd dat zorgverleners zich niet aan de te volgen procedures hielden of zich als een stelletje bezopen en sufgesnoven raddraaiers gedroegen.

Zo is het al heel vaak voorgekomen dat argeloze omstanders door woedende Ambulancemedewerkers bedreigd werden of dat iemand van de Eerste Hulp een familielid van het slachtoffer aanviel. In enkele gevallen werden onschuldigen nog even thuis opgezocht door een ploegje in kennelijke staat verkerende en zeer vernielzuchtige verpleegsters, omdat betrokkene naar het oordeel van de woedende vrouwen niet het vereiste respect had getoond.

Ook schijnen er diverse chirurgen als wilde woestelingen maar in het wilde weg in een klant aan het snijden zijn geweest omdat een familielid van de klant per ongeluk en geheel toevallig een beetje slijm op het mooie witte jasje van de gezamelijke vriendin van de chirugen had geknoeid.

Maar gelukkig is dit nu allemaal verleden tijd. Degenen die voor dit verplichte vak slagen kunnen een vredige loopbaan tegemoet zien en zullen dus met open armen in de politiek worden ontvangen.