Geen categorie

Zure reaguurster met zoetigheid

Soms krijg ik ook wel eens een echt mailtje met iets persoonlijks erin geschreven en dat is altijd wel even wennen want doorgaans ontvang ik alleen maar dreigbrieven waarin sprake is van een te klein lichaamsdeel, een gering libido of het missen van een nephorloge.

Maar nu schreef er eens een keer iemand die ingelijst moet worden:

Van:  M.A. Rijke (marijke99999999@klierkinderen.com)
Aan:  Brrrr.Brouwsels

Beste Breibrouwsels,

Ik schrijf deze mail omdat ik denk dat je wel van mijn leeftijd zult zijn – ik ben al zes jaar – vanwege je taalfouten. Op welke school zit je? Moet geen beste zijn dus taalfouten mag.

Je brouwsels kunnen naar mijn mening, en die van mijn jongere broer, nooit in welk brein dan ook ontstaan zijn maar eerder in een dikke darm. Daarom noemen wij jou breibrouwsels.

Op school gebruiken we je woordenbrei als lesmateriaal bij het leestekentjes zoeken. Een heel gedoe en de juffrouw zegt dat jij ze er later maar in strooit, maar dat wij dat nooit mogen doen omdat als wij eens wat op internet schrijven er dan hele kuddes gefrustreerde schooltrienen ons gaan verbeteren en uitschelden voor tokkie.

Thuis spelen we we vaak Breibrouwseltje. Je gooit dan een aantal ogen met de dobbelsteen en zoekt daar het woord met even zoveel letters bij. De gevonden woorden worden achter elkaar gezet en dan hebben we een verhaaltje dat precies lijkt op dat van jou.

Mijn moeder heeft mij geholpen met deze mail omdat ze weer vrijgezel is nu ze pappa aan de kant heeft gedaan en dat ze je best wel met je stukje wil helpen. Ze denkt dat je ouder bent, gezien je woordgebruik, dus zo om de 19 jaar. Ze schrijft ook heel flexibel als jij dat wil.

Groetjes van Marijke

(En haar mamma Roosje, leeftijd: 36 jaar, uiterlijk: mooi uitzicht, hobby’s: wat jij wil, Tel: xxxxxxxxxxxx)