Geen categorie

Zwijnenvloedgriepcrisis lost kredietcrisis op

Nadat de kredietcrisis de klimaatcris heeft opgelost zoals ik in een eerder schrijfsel heb bewezen is de zwijnevloedgriepcrisis de redder op zijn beurt van de kredietcrisis. Zo zie je maar weer dat alles met elkaar samenhangt en toeval niet bestaat. ‘Gaia dobbelt niet’ zo sprak ooit een wijs ogende geleerde. Het is duidelijk dat Moeder Aarde en de Enige Echte er schoon genoeg van hebben en maatregelen nemen. Want we zijn nu wel erg vervelend aan het doen en dat maar de hele dag bezig zijn met alles te verbrassen en ruzie te maken moet maar eens over zijn. We worden nu dus gestraft voor onze hoogmoed, geruzie, gedram en gedoe. En nu aanschouwt men dus de onvermijdelijkheid van de daaropvolgende val.

Bij het uitbreken van de voorspelde pleuris zal de hele wereld alleen maar bezig zijn om koorts te hebben, te snotteren en te hoesten en zielig in bed of op de bank te liggen en in uiterste nood dood te gaan. Niemand zal meer zin hebben om zich druk te maken om het verlies van een baantje of dat je niet meer kunt pinnen. Jongerius roept uit wanhoop maar stakingen te bed uit. Je hebt wel wat anders te doen, bijvoorbeeld uitrekenen hoe ver het is en hoe lang het duurt voordat je bij een toilet bent. Je spieren en botten doen pijn en elke oorlogsverwonding speelt weer op. De enige die nog iets voor de samenleving kunnen doen zijn die veel verguisde ouwe zakken en zakkinnen, die immuun zijn omdat ze ooit al eens als kind grieperig waren geweest. De AOW-ers dus. Nu hebben we ze in een keer wél nodig.

Ook die in grote haast opgerichte voerkeukens kunnen ze weer sluiten want niemand heeft zin in kauwen omdat er toch niks in blijft. De FEMA-kampen blijven leeg en de oproerpolitie kan gaan klaverjassen of die zitten ook ziek thuis.Huisdieren moeten zichzelf uitlaten en lopen dus doelloos door de overigens verlaten straten. Omdat er geen baasjes ter verdediging meer bij zijn moorden ze elkaar uit. Dus dat probleem, van die hondedrollen is dan ook opgelost. Mannen in witte pakken van de Gemeentelijke Reinigingsdiensten stropen de woningen af, op zoek naar overledenen. Omdat er geen geld meer is om de salarissen te betalen mogen ze als vindersloon alle bezittingen van de overledenen meenemen. Want de belastingdienst kan de dooientax toch niet incasseren omdat ook daar iedereen ziek is. Da’s leuk meegenomen dus!

Als over een jaar of tien alles uitgecrisist is zullen de overgebleven 500.000 overlevenden zich als onderdanige en angstige microben ter aarde storten en Moeder Aarde weer eens omhelzen en ze zullen zoals alle kinderen beloven dat ze nooit meer stout zullen zijn. Moeder Aarde en de Enige Echte glimlachen vermoeid. Och, het hoort er gewoon allemaal bij, dat geween van spijt. Ze weten hoe kinderen zijn.